Ny sommarlåt! Smutronblom och vit jasmin.

Glad sommar önskar vi er alla!

Hansan har precis släppt sin nya sommarsingel, ”Smultronblom och Vit Jasmin”. Denna låt tar lyssnaren med på en nostalgisk resa till en idyllisk sommarvärld. Med en poetisk text som beskriver en dag under träden, omgiven av lindblommor, ekar och doften av smultronblom och vit jasmin, fångar låten en känsla av tidlös romantik och melankoli.

Sången berättar om ett ögonblick av närhet och tystnad, där allt som behövde sägas redan har sagts. “Smultronblom och Vit Jasmin” är en hyllning till de stunder då världen känns fjärran och bara nuet existerar, inramat av naturens skönhet.

Hansan, en svensk-tysk duo, har tidigare släppt två kritikerrosade album: ”Nattflykt” (2020) och ”Blod eller Bläck” (2023). Deras singel ”Vårt Långa Land” vann folkets pris på Folk och Världsmusikgalan 2021. Hansans musik kan bäst beskrivas som New Acoustic, med influenser från allt från filmmusik till Monika Zetterlund och klassisk musik.

Som en extra sommarbonus har Hansan även släppt en ny video till ”Smultronblom och Vit Jasmin” som finns tillgänglig idag. Missa inte denna visuella resa som kompletterar låtens magi. Njut av sommaren och Hansans nya musikvideo!